Loving Vincent скоро по екраните

vincentПървият филм в света, който е анимиран чрез рисунки с маслени бои, вече се е запътил към големия екран. Специалната творба, посветена на Винсент ван Гог, е дело на Дорота Кобиела и Хю Уелчман и е рисуван на ръка, в стила на прочутия нидерландски художник.

В „Loving Vincent” участват с гласовете си Ейдън Търнър, Сърша Ронан, Крис О’Дауд, Елеанор Томлинсън, Хелен МакКрори, Дъглас Буут и още много други, а разказът е за живота и смъртта на прочутия холандски живописец, създал наистина уникални творби.

Loving Vincent” се фокусира върху мистерията около смъртта на Винсент ван Гог, а разказът е предаден чрез неговите картини. „Истината е, че не можем да говорим по друг начин, освен чрез нашите картини”, пише ван Гог в последното си писмо…

„Той е луд, той е интересен човек, той е гений” – всичките определения са верни и могат да се отнасят за десетки творци и мислители в историята на нашия свят, във всички сфери на изкуствата и науките. Вдъхновяващо е да видим пълнометражен филм, подготвян с уникален художнически анимационен способ, като все пак подозираме, че рисуването на ръка се извършва върху известно количество заснет материал – супер-реалистично изглеждат голяма част от героите, пък и колкото и художници-аниматори да са ангажирани, филм с нормална продължителност и с използваните техники би отнел години къртовски труд…

Вдъхновяващ факт е и че самият Клинт Мансел е отговорен за музиката към филма, което научаваме от неговия Instagram акаунт. Повече информация относно работата по филма може да откриете в официалния уебсайт.