30900

Съдебната палата във Варна е затворена заради анонимен сигнал за поставено взривно устройство. Това съобщават от институцията. Сигналът касае сградата, в която се помещават Окръжен съд, Апелативен съд, Окръжна прокуратура и Апелативна прокуратура.  От Съдебната палата уточняват, че в следобедните часове няма насрочени съдебни заседания.

Сградата е евакуирана. Служители на Областната дирекция на МВР-Варна извършват проверка.

Междувременно от Апелативния съд съобщиха, че сигналът за поставени взривни устройства е предизвикал временно спиране на работата на съдебните институции – съдилища и прокуратури. Спряна е дейността на институциите в двете съдебни палата в морската столица – на площад „Тракия“ и площад „Независимост“.

Двете съдебни сгради са евакуирани незабавно. Съдиите, служителите, страните по делата и гражданите са изведени от сградите.

Съвместно със служители от Първо РУ на МВР във Варна е започнала е проверка за наличието на опасни вещества и предмети. След приключване на проверката, работата в съдебните институции ще бъде възстановена.

Сигналите за взривно устройство са подадени часове преди насрочения за 18.00 ч. пред палатата Марш за европейско правосъдие.