Пускат в „На тъмно“ 100 билета за среща с Фредерик Бегбеде

 begbede-645x430

Днес,  2-ри юни в продажба ще бъдат пуснати 100 билета за срещата на варненци със специалния гост на уъркшопа From Page to Stage на 30-и юни-френския писател, сценарист и режисьор Фредерик Бегбеде,. Билетите ще се предлагат в магазин „На тъмно“, на ул. Стефан Стамболов, Варна. Събраната сума ще бъда използвана за по-нататъшното творческо развитие на участниците във From Page to Stage.

Събитието е част от триднeвния уъркшоп за писане за сцена и екран. Вечерта ще включва и четене на откъси от преработените творби на участниците във From Page to Stage.

Фредерик Бегбеде гостува за първи път във Варна по покана на From Page to Stage с помощта на Varna2017 и издателство Colibri Books.

Първото издание на фестивала за драматургично писане за сцена и екран From Page to Stage ще се проведе в морския град между 28-и юни и 1 юли.

From Page to Stage е интензивен тридневен уъркшоп, в който участниците ще работят по свои текстове заедно с изявени театрални и кино-дейци. В първото издание на фестивала, свои мастър-класове ще проведат Теодора Димова, Явор Гърдев и Димитър Коцев-Шошо.

С фокус върху млади творци (16-30 г.), From Page to Stage има мисията да развие техните интерес и умения в сферата на драматургията. Освен основна теоретична подготовка, програмата ще има силен акцент върху практическите занимания върху текстовете на участниците, с които да ги подготви за осъществяването и продуцирането им на сцена и екран.

Участниците имат възможност да кандидатстват със свои текстове до 9-ти юни, а официалната селекция ще бъде обявена на 19-ти юни. Участието във фестивала е напълно безплатно, а From Page to Stage се осъществява с официалната подкрепа на Община Варна като част от програмата на “Варна – Европейска младежка столица” 2017.

Паралелната програма, която е отворена към широката варненска аудитория, предвижда конкурс за заснемане на 1-минутно видео на тема “Stage: Варна”, които ще бъдат прожектирани на закриващата вечер на фестивала.

Повече подробности за кандидатстване, селекция, както и пълната програма на From Page to Stage очаквайте скоро на www.psvarna.com, както и на страницата на събитието във фейсбук.