Невероятната история на Одри Тоту

totuОдри Тоту – известна френска актриса и модел, е родена на 9 август 1976 г. в Бомон, Франция. Когато е на 17 години, тя е забелязана за екрана. Дебютира в телевизията на 18-годишна възраст. Първата й изява в киното е във филма „Салон за красота Венера” през 1999 г. Той й носи признанието на критиката. За ролята си в него Одри получава награда „Сезар“ за най-добра млада актриса.

И когато Амели Пулен вече дишате във врата на Одри, но още не й беше влязла под кожата, Одри се снимаше и в други филми.

След появата си в „Салон за красота Венера”, тя получава покани за различни роли. Участва във филми като „Безбожникът”, „Трепкащи крила на пеперуда” и „Ожени се за мен” през 2000 г.

amelieНо през 2001 г. ще влезе Амели Пулен със своята сладка чувственост, за да отведе Одри Тоту в международната слава.

Има много награди, които Тоту получава. Сред тях са четири награди „Сезар”, европейски филмови награди и две награди на BAFTA.

Напомняйки за други красиви европейски красавици от света на голямото кино, като Лесли Карон и Одри Хепбърн, Тоту вече е добре позната на зрителите. Одри Тоту получава не една награда за най-добра актриса в родната си Франция, след като се снима в главната роля в странната романтична комедия „Невероятната съдба на Амели Пулен“ през 2001 г.

Въпреки че името й започва да се свързва с голямото изкуство, след очарователната роля, която пресъздава по безупречен начин, тя променя своя образ на следващата година – 2002.  Участва в първия си англоезичен филм, трилърът „Мръсни хубави неща“. Тоту продължава да работи в родната си Франция, но през 2006 г. прави своя голям дебют в Холивуд в „Шифърът на Леонардо“. Филмът обаче беше успешен сред зрителите, но не стана фаворит сред критиците.

Това накара актрисата да се върне отново към френските си корени и френското кино. Амбицията й да покаже, че е изключителна актриса, пролича най-вече през 2009 г., във филма „Коко преди Шанел”.