Какво се случи на 13 септември в света на музиката

musicПрез 1958 г. Клиф Ричард прави дебюта си в британския телевизионен сериал „Добро момче“ в ролята на Джак, изпълнявайки песента „Move It“. Преди да му бъде позволено да се яви на шоуто, на Ричард му беше заповядано да махне бакенбардите си.

1965, песента „Вчера“ на Пол Маккартни е издадена като сингъл на „Бийтълс“ в САЩ. Окончателният запис е толкова различен от другите произведения на „Бийтълс“, че членовете на групата налагат вето за издаването на песента като сингъл в Обединеното кралство. (Въпреки това, тя е издадена като сингъл, но едва през 1976.)

1985 „Ние сме светът“ спечели „Best Group Video“ и „Избор на зрителя“ на MTV Video Music Awards в Ню Йорк. Видеоклипът на Дон Хенли „The Boys of Summer“ спечели четири трофея, включително „Най-добър видеоклип“. „‘I’m On Fire“ на Брус Спрингстийн получава кимване за най-добър мъжки видеоклип, а Тина Търнър печели награда за най-добър видеоклип на жена за „What’s Love Got To Do With It“.

1991, Geffen Records организират коктейл, за да презентирът първият сингъл на Нирвана „Smells Like Teen Spirit“. Групата в крайна сметка е изхвърлена от собственото си парти, след като започват да се замерват с храната.