Длъжен! – тази фраза ме убива

Робърт-Де-Ниро-6Робърт Де Ниро е актьор, режисьор, продуцент и основател на филмовия фестивал в Трибека. Носител на два Оскара, той с право е обявен за един от най-великите актьори на своето време. Известен най-вече с ролите си на гангстер, мафиотски бос или индивидуалист с конфликтен и проблемен характер, той често играе роли във филми на режисьора Мартин Скорсезе, по-рано и на Брайън Де Палма.

Де Ниро е известен със със своята отдаденост и отговорно отношение към ролите си: наддава приблизително 25 килограма и се научава да се боксира, за да изиграе ролята на Джейк Ла Мота в „Разяреният бик“; изпилва си зъбите за „Нос Страх“; научава се да свири на саксофон за филма на Скорсезе „Ню Йорк, Ню Йорк“.

Че е велик актьор, всички знаем, а от някои от най-известните му изказвания можем да понаучим нещичко и за това какъв човек е:

Постоянно казваме: „Нямам време“. Нямам време да позвъня, да се видя с онези, които ме чакат. Ние сме вечно заети, вечно бързащи за някъде. На което един ден времето отговаря: „Добре!“ и си отива – често завинаги!

Времето върви. Така че, каквото и да се каните да направите, направете го. Веднага. Не чакайте.

Ще имаш време за почивка когато си мъртъв.

Длъжен! – тази фраза ме убива. Всичко, за което съм длъжен, е записано в данъчния кодекс. Всичко, което не бива да правя – в наказателния. Останалото е по мое желание. 

Има три вида хора – част от проблема, част от пейзажа и част от решението.

Няма нищо по-иронично и противоречиво от самия живот.

Животът рядко те променя напълно, но често те променя в детайли.

Има две велики неща, които можете да научите в този живот. Първото е, никога да не предавате приятелите си, а второто – винаги дръжте устата си затворена.