Девети септември ни извади от Историята…

тодор живков партизани„Споровете около историята ще продължат. Там нищо не мога да променя, а мнението ми отдавна е твърдо – това е преломен момент в съдбата на нацията, който ни извади от Историята, за да участваме в нечий чудовищен експеримент. И още не сме се върнали. Напълно.“ това са думи на Илиян Василев за clubz.bg

Въпросът, на който трябва да отговорим, не е само и толкова колко и колко истински са били партизаните на 9-и септември – с времето все повече ще става ясно, че това е една от насилените исторически „истини“.

Отговорът, който всеки пред себе си трябва да даде, е: колко различен е днешният 9-и септември и какъв е личният ни принос за това да бъде различен?

Има ли Червена армия, която да ни окупира, не като територия само, а като съзнание, като социален живот?

Има ли нови родни партизани, нова ДС, нови Вишински, които се стремят да унищожат и крехките кълнове на нов пробългарски европейски елит, има ли дегизирани като демократи диктатори, които узурпират властта в рамките на нови ОФ съюзи (всички в Парламента са на практика от едно ново ОФ), има ли безпътица и безправие.

Защото, докато громим митовете и легендите на миналото, допускаме новите „партизани“, новите неуки, новите пролетарии с Ролс Ройс (това е само знак за мащаба на кражбата и на арогантността, които дойдоха след 9-и и никога не си отидоха), да управляват съдбите ни. Допускаме нови ОФ и ДС да контролират живота ни, нови пролетарски съдии и прокурори да охраняват корупцията и грабежа.

Сравнете новините за „желание“ на общини и граждани да издигнат паметници на „червената армия“ с тези, които са постветени на потиснатите от официалната история забравени български герои. Вие мислите ли, че сме много далеч от онзи 9-и септември, след като има директорка на училище в София, която брани като най-свидното си достояние дошлото с Червената армия и „9-и септември“ у нас име на шефа на съветските писатели при Сталин Максим Горки, който няма нищо общо и има нулев принос към България, към конкретното училище и София… Но се срамува да се възстанови името на това училище на големия българин генерал Иван Колев.

И което е още по страшно – в провелото се според директорката гласуване – била подкрепена от „всички“ преподаватели!?!?

Има още много българи, в чието съзнание още кънтят залповете на „Аврора“, още разчитат на Червената армия да охранява чужди на българския дух територии в българското съзнание.

Днес ни управляват наследниците на тези партизани, които имат нужда от Червени армии като окупационна сила (днес тази роля може да се играе и от руски бизнес близо до Кремъл), за да се домогнат до и останат на власт. По друг начин не могат. Не могат да направят своите пари по честен начин, затова разчитат по „пролетарски“ да разпределят Общото.

За това мислете и още повече действайте.