Бах терапия за бизнеса

mayaМая Вълчева е основател на Colormelife.com – терапевтична практика, обединяваща Бах терапия и индивидуални и групови терапевтични сесии. Тя е практикуващ Бах терапевт. Завършила е Бах терапия и Астрология за терапевти под ръководството на д-р Светла Балтова, сертифициран инструктор по спортно-терапевтична система ModuDay, основател на първото по рода си „Природно училище за големи“, ученик в школата за номерология на Алена, създател на женската практика „Терапия чрез движение“.

Да излезеш от студентската скамейка и да се впуснеш в бизнеса с главата надолу, с идеи и ентусиазъм!  А след това да се събудиш на 33 или 40 с диагноза ….. страшно е, но е реално!
Като човек занимаващ се с бизнес повече от 18 години, при мен идват често хора, от частния сектор, които са достигнали до безизходица в здравословното си състояние, със симптоми, които нямат обяснение, с диагнози, които нямат лечение….
Когато започнах да развивам частна фирма и аз като Вас, не знаех до къде ще ме отведе този нов за мен път. Но после научих, че когато си в бизнеса ти си на педали постоянно. Всяко твое забавяне води до загуба. Зависим си от  персонал, от пари, от държавата, от партньори, от банки ….
Зависиш и от себе си, но не съвсем. Идва един момент, в който  вече нямаш сили, защото ти вече си стигнал до прага на изтощението и сякаш вече не ти се играе тази игра. Но не можеш да спреш! Защото да спреш означава да те няма!!!

Много често в кабинета ми прекрачват прага хора с този проблем. Когато вече не могат да усетят вкуса на живота, загубили са контрол върху телата си и сякаш не могат да овладеят процеса. Често влизат с думите „Е и до това стигнах“ – сякаш е последната стъпка пред тоталното пропадане….

Бизнесът ни върти в собствена матрица и собствено темпо, което не всеки от нас има сили да контролира и управлява. Капките на др Бах дават точно тази сила. Да направляваш процеса спрямо своето темпо, своите нужди като бизнесмен и човек едновременно.

Паник Атаки
Високо кръвно
Безсъние
Страхове
Тикове
Автоимунни заболявания
Спазми и крампи по тялото
Скованост
….
Всички тези симптоми показват конфликтите вътре в нас и ни дават знак, че сме преминали границите си. И е време да спрем и да се огледаме.

Не е решение да се откажеш от любимото, за да си здрав!!! Решение е да бъдеш себе си във всяка една минута и да се грижиш за своето здраве по единствения правилен начин – когато решаваш вътрешните си конфликти с истината за тях.

Е…, много е лесно на един терапевт да каже „Вземи си отпуск“, но за хората в бизнеса това е почти невъзможно и немислимо. Нужно е решение сега, веднага и без да се губи много време, защото … причините са винаги много и все свързани с Бизнеса.
Болестите Ви дават знак, че имате нужда от промяна. А за да претърпите цялостна промяна Ви е необходимо постоянство, ясна цел и малки стъпки за постигането и.

Точно такъв е методът на лечение с Цветята на др. Бах, С Бах терапевт определяте своя лична комбинация, която приемате и наблюдавате промените във Вашето тяло, ум и емоции. Есенциите от цветята на др Бах са извлечени от природата, безвредни са, няма пристрастяване и предозиране, те сякаш неусетно подреждат Вашите мисли и чувства, по правилния за Вас начин и Вие се превръщате в лекар на самите себе си!

И все пак какво е решението за хората от бизнеса? Как можем да сме здрави и да правим това, което обичаме?
Помислете какво наистина Ви доставят удоволствие – направете си списък.
Намерете си хоби или странично занимание – опитвайте различни неща. Не спирайте докато не откриете важното за Вас!
Планирайте 2 почивки през годината – сменете града, държавата. Експериментирайте. Предизвикайте себе си с промяната.
Намерете си среда, в която да разговаряте на теми, различни от бизнес.
Наблюдавайте емоциите си, тялото си и знаците, които Ви дават.
Открийте специалист, който ще Ви разбира, ще Ви бъде коректор и ще Ви когато имате нужда.  И най-важното ще Ви подкрепя по пътя към превръщането Ви в лекар на самите Вас.
Често ми задавате въпроса – тези стъпки не са ли твърде егоистични? Да! Такива са! Аз го наричам здравословен егоизъм, на който се учим бавно и много постепенно. Инвестирайте в здравето си на време! Не чакайте тялото Ви да започне да крещи и да стигнете до здравословна безизходица, за да откриете, че Важните сте Вие, а не бизнеса, който сте създали!